Menu
Your Cart

Kattenbak

Kattenbak kopen: waar moet je op letten?

De kattenbak is heel belangrijk voor je kat; hij doet hier immers zijn behoefte in. Vooral als je kat (nog) niet naar buiten gaat, is een kattenbak in huis onmisbaar. Zorg dus voordat je een kitten aanschaft dat je er minimaal één in huis hebt.

Is één kattenbak genoeg?

De meest ideale situatie is dat iedere kat afzonderlijk één bak heeft om zijn ontlasting in te doen en één bak voor het plassen. Maar niet iedereen heeft hier de ruimte voor. Eén kattenbak per kat is dan wel het minimum. Bij twee katten is drie kattenbakken aan te raden, maar ook hier geldt; als je er geen ruimte voor hebt, volstaan twee kattenbakken.

Kattenbak in huis

Zet de bak niet te dichtbij de voer- en drinkbakjes; ook een kat vindt het niet fijn om de geur van het toilet te ruiken als hij aan het eten is. Beschik je over een hal of bijkeuken, dan is dat de meest geschikte plaats. Zorg ervoor dat de bak altijd toegankelijk is voor je kat of kitten en dat hij niet met hoge nood voor een gesloten deur staat. Vooral bij het zindelijk maken van je kat is het belangrijk dat de bak op een toegankelijke plek staat.

Kattenbak verschonen

Verschoon de bak regelmatig. Een kat is een heel schoon dier en houdt er niet van om zijn behoefte op een vieze bak te doen. Een schone kattenbak helpt ook om ongewenst gedrag zoals sproeien of plassen buiten de bak te voorkomen. Om het verschonen te vergemakkelijken kun je een kattenbakvulling op basis van klei gebruiken. Hier schep je de ontlasting eenvoudig uit en hoef je niet steeds al het grit weg te gooien. 

Een kattenbak met deksel

Een kattenbak met deksel ziet er netter uit en houdt de verspreiding van geurtjes tegen. Het nadeel van een gesloten bak is dat je niet ziet of hij vies is, waardoor je hem sneller vergeet te verschonen. Sommige katten vinden een gesloten bak niet prettig, omdat zij geen overzicht meer hebben op hun omgeving. In dat geval kun je beter kiezen voor een open kattenbak of het deksel er af laten.


Merk: trixie Model: 4011905404714
Schep voor Silicaat Kattenbakvullingkunststof..
€2,99 Excl. BTW:€2,47
Merk: beaphar Model: 8711231152308
Geurvreter zorgt voor een blijvend frisse kattenbak. Geurvreter neemt de urine direct op. De unieke structuur van de korrel kapselt de urine in. Hierdoor kan de geur niet meer ontsnappen. Vervolgens worden urine en geur door natuurlijke bacteriën afgebroken. Door dit proces blijft de kattenbak hygië..
€5,25 Excl. BTW:€4,34
Merk: biokat Model: 4002064605159
Biokat’s Deo Pearls Baby Powder, 700 gMet Deo Pearls Baby Powder kunt u uw kattenbak verfrissen zo vaak u maar wilt. Neem een duik in de wereld van onze geuren: Baby Powder betovert u met de sensuele geur van exotische vanille-essences. Deo Pearls neemt direct onaangename geurtjes op en voorkomt hin..
€6,75 Excl. BTW:€5,58
Merk: biokat Model: 4002064605173
Biokat’s Deo Pearls Cotton Blossom 700 gMet Deo Pearls Cotton Blossom kunt u uw kattenbak verfrissen zo vaak u maar wilt. Neem een duik in de wereld van onze geuren en laat u betoveren door een harmonieuze combinatie van katoenbloemen en de subtiele geur van jasmijn. Cotton Blossom zorgt net als een..
€6,75 Excl. BTW:€5,58
Merk: biokat Model: 4002064605197
Biokat’s Deo Pearls Walk in the Forest 700 gMet Deo Pearls Walk in the Forest kunt u uw kattenbak verfrissen zo vaak u maar wilt. Neem een duik in de wereld van onze geuren en laat u betoveren door een natuurlijke combinatie van vers gras, sparrennaalden, eucalyptus, anjer en een vleugje muskus. Met..
€6,75 Excl. BTW:€5,58
Weergeven 1 t/m 12 van in totaal 46
Cookie
Door gebruik te maken van deze site accepteert u het cookie programma